ARTMAN Gallery of Sweden

Konst skapas av känslor som väcker mina (Jioh Ramegni)

Om oss

ARTMAN Gallery of Sweden är en del i företaget Werac AB.

Företaget startade 1982 i Enköping av mig, Ingemar Höij.

Under många år var den huvudsakliga verksamheten Cashman AB som numera ägs och drivs av min f d fru Marie Höij.

Övervåningen på Cashman har jag nu byggt om till ett galleri i samarbete med Marie och fastighetsägaren, tillika författaren, Dan Larsson.

Tanken är att det ska vara ett permanent galleri som visar ett brett utbud av konstnärer med olika tekniker. Här ska man kunna slappna av och betrakta konsten, ta en kopp kaffe med kaka och gärna diskutera något av intresse med någon likasinnad.

Tavlorna säljes till priser som jag försöker hålla under de gängse marknadspriserna men ev restaurering och omramning har sitt mervärde.

En vilja från min sida är att främja konst som med känslor och ibland våndor har skapats av den finkänslige målarhanden och inte av någon maskin.

Den fria (?) konstnären bör uppmuntras på många sätt så dennes insats kan fortsätta att bidraga till vårt kulturella utbud. Detta fyller en viktig funktion, både för konstnären och för betraktaren.

En utveckling till massproduktion, förenkling, ytlighet och låg kvalitet har dessvärre visat vägen alltför länge. Förmågor som kan prestera god kvalitet har, som inom de flesta områden, drunknat i det stora utbudet av viljor och inbillade förmågor som med energi ofta tagit fel och för stor plats.

Däremot ska givetvis allt stöd ges till de som vill in på denna bana, skapande är något primärt och starkt drivande i många av oss på ett eller annat sätt.

Om därvid talang och skicklighet visar sig så ska det uppmuntras.

På ARTMAN Gallery kommer jag därför successivt bjuda in konstnärer att ställa ut men jag förbehåller mig rätten att prioritera de som jag tycket helst bör få vara med.

Jag kommer också att fortsätta sälja tavlor som jag har renoverat mer eller mindre.

Mitt intresse för konst har alltid funnits och med glädje har jag sedan något år även arbetat med att restaurera och inrama tavlor.

Jag har maskiner för skärning av passpartouer, kapning av ramlister och spikning av desamma.

Således är jag intresserad av att:

Köpa och sälja tavlor

Värdera

Renovera

Inrama

 

Du är välkommen att höra av dig till mig för kommentarer, uppslag, utbyte av info, beställning av tjänst, eller annat som kan vara av intresse.

Maila gärna så jag kan ge ett förhoppningsvis genomtänkt svar.

 

Galleriet finns på Myrangatan 1, Enköping (Cashmanhuset).

Öppet vardagar kl 8.00 - 17.00.

 

Mail: [javascript protected email address]

Tel: 070-5777736

(Tel Cashman: 0171-35555)

 www.artman.n.nu

 Postadress: Werac AB, Rallstavägen 22, 73431 Hallstahammar

 

Ingemar Höij, vd

civ ing, civ ek

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)